hogyan barnuljunk egészségesen

Hogyan barnuljunk egészségesen, slow módon

hogyan barnuljunk egészségesenHogyan barnuljunk egészségesen? Az önbarnító krémek ellepik a piacot. Amellett, hogy ezek a termékek gyakran tartalmaznak vitatható összetevőket, igen komoly környezeti terhelést is jelent mind az előállításuk, mind a későbbi lebontásuk. Milyen lehetőségeink vannak tehát, ha természetes anyagokkal szeretnénk egyenletes, egészséges bőrszínt elérni?

A béta karotin és a barnulás

sárgarépaAz első napsugarak megjelenésétől kezdve, de akár egész évben is tanácsos elfogyasztani naponta legalább egy sárgarépát, sok répalevet inni, és más narancssárga gyümölcsöket és zöldségeket enni-inni, mert ezek béta-karotin tartalma segíti a barnulást.

Az egyenletes barnulás titka: a PEELING, vagyis a bőrradír

cukorradír, peeling cukorralHa egyenletes barnaságot szeretnél, peelingezz rendszeresen, hetente egy vagy két alkalommal! Ezzel serkented a friss sejtek képződését, az elhaltaknak pedig segítesz leválni, így elkerülheted, hogy foltosra barnulj.

Arcra csak finom szemcsés peeling

Ha nem érzékeny a bőröd, akkor egy mokkáskanálnyi szódabikarbónát keverj el két mokkáskanálnyi sárgabarackmag olajjal, és a megtisztított arcbőrt ezzel a peelinggel 2-3 percen keresztül, ráérősen masszírozd át. Finom simításokkal dolgozz, de percekig, langyos vízzel öblítsd le, majd hidrolátummal állítsd vissza a bőröd egészséges pH-értékét.

Peelingezd a tested is!

test bőrradír, peelingHetente egyszer, a bőröd érzékenységétől függően durvább, vagy finomabb szemű kristálycukorból keverj el 3 evőkanálnyit 2 evőkanál hidegen sajtolt sárgabarackmag- vagy szezámolajjal, és ezzel masszírozd át a zuhanyzás után felpuhult bőröd, majd langyos vízzel öblítsd le. Ez a technika illóolaj nélkül is nagyon frissítő, de érdemes kipróbálni illóolajjal is: adj hozzá 3 csepp mandarin és 2 csepp gyömbér illóolajat is.

Béta karotinos testolaj

Természetes segítséget jelent a barnuláshoz, ha béta-karotinban gazdag olajat használsz a hidratálásra, ennek a használatát már tavasszal elkezdheted, de akár egész évben is használhatod.

A karotinos testolajhoz egy 30 ml-es üvegcsébe cseppents 10 csepp homoktövishús olajat, majd engedd tele az üveget jojobaolajjal, és fürdés után ezzel hidratáld a még nedves bőröd.

Napfényt csak mértékkel

A jelenlegi UV-viszonyok között kozmetikusként mindenkit lebeszélek a hagyományos értelemben vett napozásról, sülthúsként a parton heverészés sajnos már a múlté. És ez alól nem ment fel az sem, ha fényvédő készítménnyel tervezünk napozni. A bőr hirtelen és nagyon intenzíven öregszik a túlzott UV-sugárzás hatására, amivel egy gyengébb, esetleg naphoz nem is szokott bőr, nem feltétlenül birkózik meg.

2 thoughts on “Hogyan barnuljunk egészségesen, slow módon”

    1. Kocsmáros Gabi

      Szia Móni! Egy picit megigazítottam a szöveget, így talán egyértelműbb. A foltok elkerülése érdekében peelingezünk, mivel az elhalt hámsejtek alatt egyenetlenül, foltosan barnulunk. 🙂

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.