Szerezz slow szőrtelenítési rutint!

Szőrtelenítés után a bőr sérülékenyebbé válik, különösen epilálás esetén, amikor a szőrszálat eltávolítjuk a bőrből. Gyantázás helyett választhatod a környezetbarát cukorpasztát, amivel jelentősen kevesebb sajgó fájdalomra számíthatsz, hiszen a gyantával ellentétben a cukor sokkal kíméletesebb a bőrhöz, csak a szőrszálat távolítja el, a bőr felső rétegeit nem. Akármelyik módszert is választod, az biztos, hogy a kihúzott szőrszál helyén keletkezett szabad felületen a bőr védtelenné válik a környezeti hatásokkal, fertőzésekkel szemben. A felvitt anyagok is könnyebben és nagyobb mennyiségben szívódnak fel.

underarm

Ilyenkor érdemes kerülni a dezodor használatát, és helyette epilálás után zsálya- vagy kakukkfű hidrolátummal bespriccelni, majd pedig szűz kókuszolajjal átsimítani a területet.

A zsálya és a kakukkfű összehúzó, gombaölő hatású, gátolják a baktériumok és vírusok szaporodását, a zsálya szabályozza a verejtékmirigy működését. A hidrolátumot nem helyettesíti a tea, hiszen ebben az esetben a pH savassá tétele is cél.
A kókuszolaj olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek megfelelő (savas) pH mellett gátolják a kellemetlen szagokért felelős baktériumok szaporodását.

Cukorpasztával történő kíméletes szőrtelenítéshez tanácsot és segítséget kaphatsz, ha megkeresel belvárosi szalonomban, ahol élőben is kipróbálhatod az itt leírtakat. 🙂

Szeretnéd a cukorpasztát otthon is használni? Itt tudod megrendelni. Facebookon pedig időpontot kérhetsz személyes konzultációra, ahol segítek a elsajátítani a használatát!

(A képek forrása: Pinterest)

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.