gyanta vagy cukorpaszta

Szőrtelenítés otthon slow módra!

A kezembe került egy korábbi hírlevelem, amiben a gyantázás utáni olajamról írtam. Azért került a kezembe, mert egy barátnőm másodszorra kért ebből az olajból, ugyanis tünetmentessé tette a pikkelysömörét.

Az olajat egy nagyon fájó történet ihlette. A hírlevélben ez volt olvasható (a dolog velem esett meg): “A minap gyantázáskor sikerült lecincálni a saját bőrömet egy rossz húzással… Biztosan ismered az érzést: mintha meg is égett volna, és közben lángvörösre lobbant.”

A gyomrom is görcsbe rándult. Azóta persze megismertem a cukorpasztát.

Azt biztosan tudod, hogy a patronos és a “spatulás” gyanta már régóta nem valódi gyantából készül, hanem különböző kőolajszármazékokból. Engem kezdettől fogva foglalkoztatott az a gondolat, hogy vajon ezen a területen is el lehetne-e hagyni a petrolkémiai összetevőket.

Bizony, el lehet! Ha helyette cukorpasztával szőrtelenítesz.

A cukorpaszta dicsérete

Cukrot, citromlevet jóval kevésbé környezetterhelő módon lehet előállítani, mint kőolajszármazékokat, a cukorpasztával még a szőrtelenítés is teljesen környezetbarát és fenntartható lehet.

2008-ban, a fenntartható szépségápolás iránti rajongásom kezdeti fellángolásakor már készítettem magamnak cukorpasztát, és mióta kozmetikusként dolgozom, ismét. Ma már nektek is.

Összehasonlítva a hagyományos gyanta és a cukorpaszta pedig így néz ki:

gyanta vagy cukorpaszta

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.