Leírás
MI EZ?
Szilárd hajbalzsam, amely gyengéden táplálja a hajat és a fejbőrt. Hajmosáskor segít a hajat kifésülni. Hozzáadott illatanyagoktól mentes.
MIRE JÓ? MIKOR HASZNÁLD?
Ha száraz, töredezett a hajad.
Ha száraz, viszkető, esetleg korpás a fejbőröd.
Ha nehezen tudod kifésülni a hajadat.
Ha göndör hajad van, és mosáskor fésülöd.
SZEMÉLYES TAPASZTALATAIM VELE, ÉN MIKOR HASZNÁLOM?
A Szilárd samponnal egyszer megmosom, leöblítem, és utána használom a balzsamot, amit bele szoktam fésülni a hajamba. Azt tapasztaltam, hogy így lehet a legjobban érzékelni, hogy mindenhova jutott-e belőle.
Visszajelzések alapján kisgyerekek kócos hajára, vagy akár férfiak szakállára is használható.
HOGYAN HASZNÁLD?
Áztasd 3-5 percre meleg vízbe, amíg megmosod a hajadat.
Mosás után, a vízzel leöblített a hajon végighúzva vidd fel a balzsam krémjét.
Ilyenkor érdemes még belefésülni a balzsamot, ez segít legjobban érzékelni, hogy mindenhova jutott-e belőle.
Ha úgy érzed, nehezen oldódik, többre van szükséged belőle, akkor reszelj le belőle, és öntsd fel a vízforralóból vízzel, majd hagyd kihűlni. Hűlés közben néha keverd át. Ha kihűlt, használd fel azonnal, vagy adj hozzá egy nagyobb csipet citromsavat és ha szeretnél, akkor pár csepp illóolajat is (ylang-ylangot vagy rozmaringot például). A személyes tapasztalatom, hogy hűtőben ilyen folyékony állapotában is eláll 1 hónapig.
ÖSSZETEVŐI
ZABOLAJ
Bár a zab gabonaként széleskörben ismert, aranyságra olajával ritkábban találkozhatunk, pedig a bőr számára rendkívül becses alapanyag
foszfolipidekben, szterolokban, E-vitaminban illetve linol- és olajsavban (omega 6 és omega 9-ben) gazdag olaj, amely a száraz, irritált és érzékeny bőrnek is kiváló ápolószerévé teszi csökkenti a haj elektrosztatikusságát.
JOJOBAOLAJ (hidegen préselt, finomítatlan, bio)
A bőrfaggyúhoz hasonló összetételű folyékony növényi viasz. A bőr faggyútermelése zsírhiány esetén fokozódik, így csekély mennyiségű jojobaolaj használata segíthet csökkenteni a szervezet által kiválasztott faggyú mennyiségét.
RICINUSOLAJ (hidegen préselt, finomítatlan, bio)
Sűrűn folyó halványsárga olaj, mely táplálja a hajat és a fejbőrt, védi a környezeti ártalmaktól és erősíti a hajszálakat.
ZABPROTEIN
Zabfehérjéből és oligoszacharidokból álló összetevő, mely hidratáló, feszesítő, filmképző és hajerősítő hatású.
A zabban található béta-glükán magas koncentrációja erősíti a zab védő és vízmegtartó funkcióját.
Hullámos és göndör haj esetén segíti a hullámok és loknik megtartását.
GLICERIN és PANTHENOL (B5 PROVITAMIN)
Hidratáló hatású összetevők, hatásuk egymást erősíti.
Megkötik a nedvességet a hajszálak felületén, így segítenek megakadályozni azok kiszáradását és ezáltal a töredezést.
Hullámos és göndör haj esetén segíti a hullámok és loknik megtartását.
Mindkettő növényi eredetű, és pálmaolajmentes.
ARACHIDYL / BEHENYL BETAINATE ISYLATE (AND) ARACHIDYL / BEHENYL ALCOHOL
A neve ellenére egy nagyon is bőr- és környezetbarát összetevő, amely biológiailag lebomlik (94%-a már 28 nap alatt nyomtalanul lebomlik a természetben).
Nagyon innovatív kationos felületaktív anyag a natúrkozmetikai összetevők között.
100%-ban pálmamentes növényi forrásból származik (tarlórépából és repcéből), gyártása Európában (Franciaországban) történik, a hagyományos gyártáshoz képest jelentősen alacsonyabb hulladékképződéssel.
Hajápoló készítményekben csökkenti a súrlódást a hajszálak között, ezáltal megkönnyíti a kifésülést.
Segít a festett haj színét megőrizni. Hullámos és göndör haj esetén segíti a hullámok és loknik megtartását.
Pálmaolaj-, oldószer-, szulfát- és szilikonmentes, vegán és cruelty free összetételű.
A benne található arachidyl/behenyl alkohol nem valódi alkohol, hanem egy tápláló hatású zsíralkohol fajta.
Összetevők (INCI): Arachidyl / Behenyl alcohol, Arachidyl / Behenyl Betainate Isylate, Avena Sativa (Oat) Kernel Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Ricinus Communis Seed Oil*, Hydrolyzed Oat Protein, Aqua, Sodium Lactate, Glycerin, Panthenol, Citric acid, Lactic acid
*ökológiai gazdálkodásból származó összetevő
Értékelések
Még nincsenek értékelések.